• Circulus vitiosus

  Faptele din credinţă întăresc credinţa. Credinţa produce fapte.
 • Sfat

  De aceea, cel căruia i se pare că stă neclintit să ia seama să nu cadă.

  (Întîia Epist. către Cor. a Sf. Ap. Pavel - Cap. 10)

 • singurătate

  "dacă apropierea vă e departe,atunci depărtarea vă este deja printre stele." (R.M.Rilke)
 • leagăn

  Căci ce milă e aceea care nu ia în braţe pentru a legăna? (Exupery)
 • amprente

 • degete

 • Categorii

 • urme pe frunte şi-n palmă

 • RSS De prin lume adunate

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
 • iunie 2008
  L M M J V S D
  « mai   iul. »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Reclame

Întâmplare de Sâmbătă dimineaţă


    Tramvaiul 32 îi colorat şi viu în felul lui, chiar şi sâmbăta foarte devreme. Poate mai colorat decât pânzătura ce acoperea coşul cu care fusăi azi la biserică. Un băieţandru se aşeză pe scaunul din faţa mea şi începu să citească cu mult interes ziarul sportiv (cică o fost meci important ieri).

    Îmbrăcămintea ataşată bine de corp şi pasiunea pentru sportul naţional îi trădează şi cele mai ascunse gânduri, îmi zic eu. Ca de obicei, greşesc. Dar să continuăm povestea…

    Cum lumea e mică, tramvaiul scurt, iar Rahova o comunitate strânsă tare de cureaua lui Vanghelie, domnişorul cu pricina se găseşte  cu o domnişoară la fel de ataşată de hainele ei, dar cu o vizibilă înclinaţie spre culorile calde (care se întâlnesc adesea la cariocile evidenţiatoare) şi o poftă nestăvilită pentru mesele servite după ora 18. Şi vorba aia: „ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face” şi „ce-i al tău să rămână al tău”, dar şi „ce ţie îţi place la altul să nu dai”, aşa şi eroul din povestea noastră nu vru, cu preţul aplatizării fesierilor, să ofere domnişoarei scaunul râvnit. Mi se păru normal, doar ora 7 este ora oboselii de vârf după o noapte de somn.

     Dar destul cu ironiile, să trecem la lucruri mai serioase. Pentru că aparenţele sunt aparenţe de aia se numesc aşa, ca să stârnească curiozitatea omului şi omul să caute mereu (pentru că toate lucrurile sunt aparente, mă-nţelegeţi). Tinerii din ziua de azi s-au smintit, au luat-o pe căi greşite, nu mai sunt ce au fost odată. Ehei, dar să ştiţi de la mine că nici bătrânii nu mai sunt ce-au fost odată şi înţelepciunea lor e adânc îngropată sub asfalt. Aşa se face că bătrânii ţipă la cerşetori şi se laudă că ei nu dau niciodată de pomană că nu merită, domne!, nu merită, aia e! şi tinerii se revoltă pentru aceasta, zic că baba e nebună şi apoi îşi fac cruce când văd o biserică. Chiar şi aşa, cu ziarul de sport la subraţul stâng, unde remiza dintre România şi Italia începuse să miroasă puternic a transpiraţie. Chiar şi acum, în Sâmbăta morţilor când Cerurile se deschid pentru a primi pomeni şi rugăciuni.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: